Home Reizen Op vakantie: welke reistas past bij jouw reis?

Op vakantie: welke reistas past bij jouw reis?

DELEN

Het is weer bijna zomer! Mensen trekken er massaal op uit en hebben de eerste vakantieweken al gepland. Tijd om eens te inventariseren wat er allemaal mee moet op reis. Tijdens het inpakken kom je er al gauw achter dat je niet de juiste reistas hebt om al jouw spullen in mee te nemen. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende mooie tassen dat het lastig is om te weten welke reistas voor welke reis geschikt. In dit artikel lees je welke tas per reis geschikt is.

Alleen handbagage meenemen

Ga je vliegen en heb je enkel voor handbagage betaald? Dan is het eerst belangrijk om uit te zoeken welke afmetingen van de koffer toegestaan zijn als handbagage. Doordat de tas nogal zwaar kan zijn met al jouw spullen is een reistas op wielen zeker een aanrader. Zo hoef je hem niet de hele tijd te dragen en houd je bovendien je handen vrij voor andere zaken. Tip: als je kostbare spullen wilt vervoeren is het aan te raden om een koffer mee te nemen als handbagage. Deze kunnen beter tegen een stootje en er wordt meestal niet zacht omgesprongen met de handbagagevakken.

Lekker lang op vakantie


Als je een paar weken weggaat is het belangrijk dat je een reistas op wielen of een koffer meeneemt. Zorg er wel voor dat deze van een behoorlijke afmeting zijn zodat je alles gemakkelijk kwijt kunt. Kies je voor een reistas of koffer? Een koffer kan over het algemeen beter tegen een stootje en is ook nog eens waterafstotend. Het nadeel van een koffer is dat er vaak iets minder ruimte is om spullen in te bergen. Kies wat voor jou belangrijker is.

Een weekend weg

Voor een weekend weg is een simpele kleine reistas, weekendtas of sporttas voldoende. Deze kan je gemakkelijk om je schouder hangen en is bovendien zeer makkelijk op te bergen in de trein, tram, bus of auto.