Home Marketing De laatste fashion trends vind je allemaal online

De laatste fashion trends vind je allemaal online

DELEN

De zomer komt eraan. Tijd voor een nieuwe garderobe. Maar hoe kun je, in deze tijd van binnen zitten en alles van huis uit doen, op de hoogte blijven van de laatste fashion trends? Op deze lifestyle blog zullen wij ingaan op hoe je vanuit de huiskamer op de hoogte kunt blijven van alles wat met mode te maken heeft.

Met internet kun je veel

De wereld wordt steeds verder gedigitaliseerd. De fashion-industrie vormt daar geen uitzondering op. Hoewel de traditionele modeshow er, vanwege de huidige maatregelen, voorlopig niet inzit, vinden modellen, modellenbureaus en winkels creatieve manieren om hun producten toch aan de wereld te laten zien. Denk maar aan online modeshows, “social distancing fashion shows” of modeshows zonder modellen, waarbij de kledingstukken door mannequins worden gedragen. Het ontwerpen en produceren van kleding, gaat immers gewoon door. Aangezien shoppen vanaf de bank of op je telefoon toch al een gewoonte was, hoeft er niet veel te veranderen ten opzichte van de oude situatie, hoewel men mogelijk iets minder enthousiast is om een fysieke winkel te bezoeken.

Waar kun je allemaal kijken?

Haast alle grote fashion-ketens hebben tegenwoordig een webshop. Meestal komen bestelde artikelen ook nog binnen een of enkele dagen aan. In de webshops van je favoriete winkels kun je uitgebreid rondkijken tot je die perfecte jurk vindt. Verder kun je bijvoorbeeld door een online magazine bladeren. In dit digitale tijdperk is er meer dan genoeg te lezen. Ook kun je op sociale netwerken, zoals Instagram, een heleboel plaatjes bekijken van je favoriete modellen. Aangezien men nu veel meer thuis zit, is er juist meer tijd om foto’s te schieten en ze online te posten.

Hoe weet je of je werkelijk krijgt wat je bestelt?

Wellicht heb je het wel eens meegemaakt: je bestelt een mooie blouse, rok of broek, maar wat je uiteindelijk krijgt, lijkt helemaal niet op wat je op de website hebt gezien. Als je geluk hebt, kun je het artikel retourneren, anders heb je pech. De beste manier om erachter te komen of het product dat je hebt besteld, er in het echt ook zo uit zal zien, is door recensies over de webwinkel te lezen. Zo weet je of ze betrouwbaar zijn en of ze accurate informatie weergeven.