Home Elektronica Kooistra metaaldetectors

Kooistra metaaldetectors

DELEN

Kooistra metaaldetectors is al 35 jaar een begrip in Nederland. Wat in 1984 begon als een hobby voor oprichter Leo Kooistra, groeide al gauw uit tot een bedrijf dat zich specialiseerde in alle mogelijke soorten metaaldetectors. Want de ene detector is de andere niet, en het vergt wat expertise om de juiste te vinden. Kooistra detectors begon ooit op een zolderkamer, maar is anno 2016 een familiebedrijf dat jou kan voorzien van de juiste detector.

Verschillende soorten detectors

Je hoort het met enige regelmaat op het nieuws: ergens in een veld wordt een verborgen Vikingschat gevonden, of een andere vondst van grote archeologische waarde gedaan door middel van een hobbyist met een metaaldetector. Maar helaas moeten we je hier wellicht een beetje teleurstellen: enorme schatten zijn uitzonderingen.

Het spannende van zoeken met een metaaldetector is echter dat je nooit weet wat je gaat vinden, en die Vikingschat lijkt altijd om de hoek. Maar het is echter wel een kwestie van het juiste materieel ter beschikking hebben, en daar kan Kooistra met jarenlange ervaring wel een woordje over meepraten. Zo zijn er veel verschillende soorten metaaldetectors in al evenzoveel verschillende prijsklassen. Een metaaldetector begint al bij zo’n vijftig euro, en deze prachtige hobby kan zo duur gemaakt worden als je het zelf wilt. Naast metaaldetectors voor de hobbyist is Kooistra ook gespecialiseerd in detectoren voor 3D-bodemonderzoek, hetgeen vaak door bedrijven gedaan wordt.