Home Elektronica De nieuwe Iphone X, wat zal de toekomst van de smartphone ons...

De nieuwe Iphone X, wat zal de toekomst van de smartphone ons brengen?

DELEN

Alweer 10 jaar geleden kwam de eerste iPhone uit, die heeft sindsdien de mobiele wereld veranderd. Nu is het jaar dat de 10e iPhone uitkomt, vandaar ook de iPhone X als naam. Apple denkt hiermee weer vooruit te kunnen in de toekomst

Traditie

Apple had er een traditie van gemaakt om elk jaar een iPhone (nummer) uit te brengen en het jaar erna een s versie. Maar dit jaar pakken ze het anders aan. Apple geeft aan dat het een bijzonder jaar is door de 10e verjaardag van de iPhone.

Het ‘one more thing’ momentje van de laatste presentatie van Apple, was namelijk een nieuwe iPhone naast de iPhone 8. De zeggen dat de iPhone 10 de smartphone is voor de komende 10 jaar. In dit blog vertellen we je wat informatie over deze speciale editie van de iPhone.

Wat maakt de iPhone 10 bijzonder?

De toekomst lijkt randloos te lijken als we Apple moeten geloven. De X heeft namelijk ontzettend dunne randen. Het scherm vult volledig de voorkant van de telefoon. Je hebt hierdoor geen fysieke homebutton meer. In plaats van het makkelijk ontgrendelen via de homebutton hebben ze wel iets nieuws, namelijk; gezichtsherkenning.

Verdere kenmerken iPhone X

  • Hoge resolutie op het 6,8 inch scherm (erg groot)
  • Door lcd-scherm  heel veel helderheid en contrast
  • Betere hardware door de A11 Bionic-processor
  • De camera is klaar voor augmented reality

Wat kost zo’n iPhone X?

Nou daar kan je nog weleens van schrikken, prijzen variëren tussen de 1159 en 1329 euro. Als je dat vergelijkt met met de beste Samsung of Sony telefoons, dus de Galaxy S8 en Xperia XZ1, welke rond de 600 euro kosten lijkt deze nieuwe iPhone wel erg duur. Is het dan ook waard om voor zoveel meer geld een iPhone te kopen? Het is een vraag die veel iPhone gebruikers zich vast stellen. Voor de 500 euro meer krijg je dan wel een Apple design, Face ID en Augmented Reality mogelijkheden. Want dat is waar deze nieuwe iPhone zich naar onze mening echt mee onderscheidt.