Home Doe het zelf Op zoek naar een rolsteiger?

Op zoek naar een rolsteiger?

DELEN

Een rolsteiger is een stellage die u vaak in het straatbeeld terugziet. Wie bijvoorbeeld een klus heeft aan een dak, of schilderwerkzaamheden, moet vaak op hoogte werken. Het hebben van een veilige steiger is dan essentieel. Indien u op zoek bent naar een rolsteiger dan is het goed om eens na te denken over de verschillende opties.

De werkhoogte van een rolsteiger

In ‘steigerland’ wordt altijd gesproken over werkhoogte en platformhoogte. Maar wat is nu het verschil? Met platformhoogte (PH) wordt de hoogte bedoeld waarop het platform ligt. De werkhoogte (WH) is een andere hoogte. U kan op de vloer staan en boven uw hoofd werken. Daarom wordt er altijd twee meter bij het platform opgeteld. De rekensom wordt dan als volgt: stel de vloer ligt op 8 meter, dan is de werkhoogte 10 meter (+2).

Rolsteiger kopen: waar op te letten?

Hieronder hebben wij een aantal factoren benoemd waar u rekening mee moet houden met de aankoop van een steiger:

  • Wat moet de breedte worden van het frame? (1.35 / 0.90 / 0.75 meter)
  • Hoe lang moeten de vloeren zijn? (1.85 / 2.45 / 3.05)
  • Moeten de vloeren licht van gewicht zijn, of volstaat hout?
  • Dient de steiger te voldoen aan de nieuwe opbouwnorm?
  • Welke werkhoogte is benodigd?

Advies bij de aanschaf van een rolsteiger

Een rolsteiger bij laddersenrolsteigers.nl is zo samen te stellen zoals u zelf wilt. U neemt contact op met de klantenservice en zij stellen in overleg met u de steiger samen die bij u past. Deze partij heeft jarenlange ervaring in deze branche en zijn sterdealer van topmerken zoals Altrex en Euroscaffold.