Home Doe het zelf Henco buis en koppeling

Henco buis en koppeling

DELEN

Henzo buis is een leidingsysteem voor water en gas dat bestaat uit metalen-polymeer buizen en perskoppelingen. De buis is verkrijgbaar in acht verschillende diameters en lengtes en de perskoppelingen, die geoptimaliseerd zijn voor gebruik met de Henco buis, zijn in vele modellen beschikbaar. Samen bieden ze praktische oplossingen voor een breed scala aan toepassingen. Het systeem is geschikt voor gebruik leiding installaties tussen -20ºC en 95ºC bij maximaal 10bar. De Henco buis heeft binnen- en buitenlagen van polyethyleen (PE-X) gebonden met EVOH kleefmiddel, aan een middenlaag aluminium. Het aluminium is stomp gelast om een ​​consistente en gelijkmatige wanddikte te geven. De aluminiumlaag voorkomt zuurstofinlaat en geeft de eigenschappen van de buis ‘buig en blijf’. Het buitenoppervlak van de flexibele leiding is ondoorzichtig wit en wordt geleverd in rechte lengten en op rollen. Ook zijn er pre-geïsoleerde en Pipe-in-Pipe uitvoeringen beschikbaar.

Henco perskoppelingen

Twee soorten van perskoppelingen in het assortiment, PVDF en messing.  PVDF perskoppelingen hebben zwarte, Polyvinylideen spuit gegoten elementen en zijn voorzien van roestvrijstalen persmouwen. Een inzetdieptevenster, een aanduiding voor de opzetdiepte van het gereedschap en een lekindicatie op de persfunctie zijn voorhanden om de installateur te ondersteunen.
De messing perskoppelingen bestaan uit verzinkte, messinglichamen voorzien van een roestvrijstalen persmouw. Een invoegingsdieptevenster en VisuControl System-functies ondersteunen het installeren van het leidingsysteem. Beide modellen fittingen gebruiken EPDM O-ringen om de lange termijn afdichtingsprestaties te waarborgen. Naast de conventionele configuraties van sanitaire voorzieningen, omvatten Henco buisoplossingen ook modulaire spruitstukken met en zonder individuele isolatieventielen. Henco biedt tevens adapterkoppelingen waarmee de HENCO-pijp kan worden aangesloten op leidingsystemen van koper en andere persleidingsystemen.

Toepassingen en prestaties

Installaties met Henco buis en koppelingen zijn geschikt voor gebruik met warm- en koude drinkwaterleidingen, lage en hoge temperatuurverwarmingssystemen, gekoeld water en grijs water. PVDF, BRASS en PEX hebben een breed scala aan chemische weerstand zodat ook andere toepassingen overwogen kunnen worden. De koppelingen en fittingen zijn geschikt voor alle toepassingen. Een uitgebreide reeks aan technische gegevens voor Henco koppelingen en de flexibele buis is verkrijgbaar in gedrukte en elektronische vorm, inclusief systeemontwerp, drukverlies, thermische uitbreiding, warmteverlies en isolatie, pijpbescherming, installatietechnieken en voorbeelden uit de praktijk.

Installeren van leidingen en fittingen

De voorbereidende handelingen voor installatie aan de uiteinden van de buis is een kritische factor voor een succesvolle en probleemloze installatie. Elke Henco buis moeten na het snijden en vóór het persen worden gekalibreerd en afgeschuind. Er moet rekening gehouden worden met de dynamische belastingen die tijdens het gebruik door de leiding worden ervaren en passende eigenschappen dienen te worden opgenomen om uitbreiding en inkrimping mogelijk te maken. Alle pijplopers moeten adequaat worden beschermd, geïsoleerd, ondersteund en beveiligd. Hoewel Henco perskoppelingen en buis zeer robuuste en gebruiksvriendelijke producten zijn, moeten de leidingen en fittingen op professionele wijze worden geïnstalleerd en beschermd tegen onnodige schade, voor en tijdens de installatie.