Home Dieren Welke spullen heb je nodig als je een puppy gaat kopen?

Welke spullen heb je nodig als je een puppy gaat kopen?

DELEN

Nederland telt 1,5 miljoen honden. Dat zijn ooit allemaal puppy’s geweest. Wanneer je een pup in huis wilt halen heb je het één en ander nodig. In dit artikel staan onmisbare artikelen waaraan je moet denken.

Speelgoed voor je puppy

Onmisbaar natuurlijk. Houd rekening met het speelse karakter van een pup. De speeltjes moeten tegen een stootje kunnen. Denk er ook aan dat het speelgoed niet te klein is en de pup er niet in kan stikken.

Hondenbench

Je pup moet leren in een bench te verblijven en daarom is het belangrijk om dit van jongs af aan ‘normaal’ te laten zijn. Hierdoor kun je later gemakkelijk je hond een tijdje in de bench laten zonder dat hij zich eenzaam voelt. Een bench heeft vaak een kunststof of metalen ondergrond dus het is belangrijk dat je een benchkleed of hondenkussen hierin legt. Wel zo comfortabel en lekker warm.

Hondenverzekering

Voor puppy’s die je direct verzekert betaal je een lagere premie. Om niet voor onverwachte kosten te staan is het raadzaam je pup (de eerste jaren) te verzekeren. Vergelijk premies, dat kan bijvoorbeeld op 123Tinki.com Je zult zien dat de premies per verzekeraar erg van elkaar verschillen en dat de gedekte kosten niet overal gelijk zijn. Kies wat jij belangrijk vind om te verzekeren en welke risico’s je eventueel zelf wilt nemen.

Hondenmand

Natuurlijk kan je pup niet zonder slaapplek. Een lekkere mand is daarom een aanrader. Houd rekening met de grootte van je hond over een jaar. Want een puppy kan in bijna iedere mand, maar naar gelang de tijd verstrijkt wordt je hond steeds groter en dan moet hij natuurlijk nog steeds in zijn mand kunnen.

Hondennaam bedenken

Iets dat niet te koop is, is een klip-en-klare hondennaam voor je pup. In ieder geval niet één waar jij het mee eens bent. Begin op tijd met nadenken hoe je jouw puppy wilt noemen. Houd er rekening mee dat je deze naam voor het leven kiest en nog heel vaak zult moeten noemen. Het kan lastig zijn om een leuke naam te bedenken, maar je kunt gebruik maken van de hondennaam generator van 123Tinki.com om het wat gemakkelijker te maken voor jezelf.