Home Diensten Wat te doen bij een wespennest?

Wat te doen bij een wespennest?

DELEN

Het kan altijd zijn dat je in je tuin een wespennest krijgt, vooral in de zomermaanden. Afgelopen jaren worden de winters ook telkens zachter waardoor het eerder kan voorkomen dat wespen hebben overleefd en eerder in het seizoen al actief zijn. In dit blog proberen we tips te geven wat je moet doen indien er een wespennest aanwezig is in je tuin.

Voorzichtig!

Allereerst wees voorzichtig met een wespennest in je tuin. Wespennesten kunnen op verschillende plekken voorkomen in je tuin. Een soort wespennest is een groep graafwespen, deze graven zichzelf in de grond en hebben dus in de grond een nest. Andere soort is een papierenwespennest. Zij maken een nest door het knagen van houtvezels tot dat er een soort papierpulp ontstaat, deze soort kan ongeveer overal voorkomen. Maar vaak is het begin van zo’n nest in een scheurtje of gaat in bijvoorbeeld je schuur, tuinhuisje of boom.

Verschil tussen bijen en wespen bij een wespennest

Mocht je het wespennest zelf gaan verwijderen is het ook handig te weten of het bijen zijn of wespen die zich bevinden in het nest. Wespen zijn gevaarlijker dan bijen omdat ze bekend staan om felle verdediging van hun nest, daarnaast kunnen ze ook vaker dan één keer steken.

Het verwijderen van een wespennest

Eigenlijk adviseren we om dit niet zelf te doen, maar een ongediertebestrijder te contacteren. Hij of zij zal langskomen met een pak wat beschermt tegen wespen en bijen, ongediertebestrijding weet ook goed wat ze doen. Zij gebruiken gif in een poedervorm met een speciale spuit die ze in het nest spuiten. Hierdoor zullen de bijen en wespen aan hun einde komen en ze kunnen niet meer vliegen. Hierdoor trekken ze zich terug in het nest en zullen ze het gif alleen maar verder in het nest brengen. Na een tijdje zullen ze het nest in een speciale zak stoppen meenemen, hierdoor heb je hierna geen last meer van het nest!