Home Diensten Videostreaming zonder stotteren: DSL moet zo snel zijn voor Netflix & Co.

Videostreaming zonder stotteren: DSL moet zo snel zijn voor Netflix & Co.

DELEN

Netflix kijken met een slechte verbinding is ​​niet hetzelfde als Netflix kijken met de hoogste kwaliteit. Gestroomlijnde series, die er geweldig uitzien bij je vrienden met een goede internetverbinding, kunnen thuis een puinhoop lijken. De reden: voordat Netflix met de videostream begint, wordt uw DSL-lijn gemeten. Afhankelijk van hoe snel uw DSL is ten tijde van de meting, wordt de videostream min of meer gecomprimeerd. Basisregel: snellere DSL-lijn, betere videokwaliteit. Maar hoe snel moet uw DSL optimaal zijn voor Netflix en andere aanbieders van video streaming? Aan het eind heb je hier een goed beeld van en kan je aan de slag om de juiste provider te kiezen. Als je de vereisten duidelijk hebt vergelijk je hier gemakkelijk je internet en tv

Provider minimumvereiste HD-kwaliteit 4K voor Netflix is:

0,5 Mbps 5 Mbps 25 Mbps

Videostreaming van 0,5 tot 25 Mbps

Om Netflix te gebruiken, hebt u niet noodzakelijk snel internet nodig. Vanaf 0,5 MBit per seconde levert Netflix zijn videostreams- De streams zien er dan niet erg aantrekkelijk uit. Voor HD is minimaal 5 Mbps vereist. De zeldzame 4K-aanbiedingen maken een echte sprong. Met Netflix moet je 25 Mbps hebben om 4K goed te kunnen streamen.

Snelheidstest

Om te bepalen wat de streaming provider u aan kwaliteit biedt, biedt de snelheidstests een uitweg. De Netflix Speedtest speelde in het verleden een testvideo, nu wordt de snelheid van de lijn gemeten in samenwerking met Fast.com. De Netflix ISP Speed ​​Index voor Nederland, die maandelijks wordt bijgewerkt door Netflix, is erg interessant en vergelijkt de werkelijke streaming bandbreedte van internetproviders. Leidt momenteel hier de kabel internet providers met als koploper Ziggo. De beschikbare snelheid is ook afhankelijk van het apparaat en het gebruikte type verbinding. In de regel zijn kabelverbindingen bij uitstek sneller dan WLAN. Internet vergelijken kan gemakkelijk via Easyswitch.nl.