Home Diensten Koken en bakken met Sinterklaas

Koken en bakken met Sinterklaas

DELEN

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent cadeautjes, schoen zetten en vooral heel veel lekkernijen. Sinterklaas is natuurlijk echt een kinderfeest, dus een goede tijd om extra veel leuke activiteiten met de kinderen te ondernemen. Wat is er dan gezelliger dan samen koken en bakken?

Kruidnootjes en speculaas

Koken en bakken met kinderen moet vooral makkelijk en leuk zijn. Een uitstekend idee is daarom zelf kruidnootjes maken. Zelfs de allerkleinsten kunnen meehelpen met het rollen van balletjes voor de nootjes. Kruidnootjesdeeg is heel makkelijk te maken en het is veelzijdig. Met hetzelfde deeg kun je bijvoorbeeld ook zelf speculaas maken. Koop wat leuke vormpjes en stempels en je kinderen zijn zo een hele middag zoet met bakken.

Marsepein

Nog leuker is marsepein maken. Voor kleine kinderen kun je het deeg van tevoren zelf maken, maar oudere kinderen kunnen makkelijk helpen. Met behulp van eetbare kleurstof kun je het deeg allerlei leuke kleurtjes geven. De kinderen kunnen vervolgens lekker de hele middag poppetjes, diertjes en andere vormpjes kleien. Liever geen kleurstof, gebruik dan bieten- en wortelsap voor rood en geel marsepein en reine-claudesiroop voor groen.

Cupcakes versieren

Bak zelf van tevoren cupcakes (eventueel met speculaaskruiden) en zorg voor allerlei versiering. Denk bijvoorbeeld aan chocolade frosting voor pietencupcakes (of allerlei verschillende kleurtjes voor regenboogpieten). Zet gekleurde smarties klaar voor het maken van gezichtjes en zorg voor pepernoten, gekleurd marsepein en ander decoratief snoepgoed. Dit is een leuke activiteit voor jong en oud, omdat je het zo gek kunt maken als je wilt met de versieringen.

Kookworkshop op maat? Bekijk de mogelijkheden bij Keukenvuur.nl.