Home Diensten Het Belang Van Een Animatie Laten Maken

Het Belang Van Een Animatie Laten Maken

DELEN
animatie laten maken

Veel bedrijven maken er al gebruik van en steeds meer bedrijven gaan er gebruik van maken: Animatie. Een animatie laten maken is hot! Wat veel bedrijven wel gezien hebben, maar misschien niet direct toepassen, is dat video steeds populairder wordt. Wat opvalt is dat bedrijven die animatie in hun marketingstrategie gebruiken, hier positieve ervaringen mee hebben en hun concurrenten een stap voor zijn.  

Een animatie laten maken? Hoe werkt dat?

Een animatie bestaat uit verschillende opeenvolgende beelden die de illusie wekken van een bewegend beeld. Al deze beelden achter elkaar vormen je animatie. Wanneer jij voor de keuze staat om een artikel van +/- 5 pagina’s te lezen of een animatie te kijken van +/- 75 seconden, dan zou jij waarschijnlijk voor de animatie gaan. Zo denken je klanten ook! Waar ze waarschijnlijk geen zin hebben om een tekst te lezen, vinden ze het niet erg om een korte video te kijken. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat wij mensen 10% onthouden van wat we horen, 20% onthouden van wat we lezen en 80% onthouden van wat we zien of doen. Een animatie blijft dus veel beter in het geheugen van je publiek dan een stuk tekst.

Animatie biedt tal van mogelijkheden

Als bedrijf zijnde kun je voor verschillende doeleinden een animatie laten maken. Ik zet ze even voor je op een rijtje:

  • Je kunt een animatie laten maken om je nieuwe product of dienst aan je publiek te laten zien. Een korte uitleg over het gebruik, de voordelen en mogelijkheden is vaak al genoeg.
  • Je kunt een animatie laten maken om een verandering in je bedrijf aan te geven. Met behulp van een animatie kun je dit visueel goed laten zien waardoor klanten het eerder gebruiken.
  • Je kunt een animatie laten maken om een complexe boodschap, product of dienst uit te leggen. Wanneer je merkt dat veel klanten moeite hebben met een bepaald aspect is het belangrijk om dit duidelijk te maken. Een uitleganimatie zullen klanten eerder begrijpen dan wanneer je het op papier uitlegt.
  • Je kunt een animatie gebruiken voor interne communicatie van je bedrijf. Denk dan aan een animatie in de vorm van een organisatiestructuur video, instructievideo voor intern gebruik of een stappenplanvideo.

Het voordeel van een animatie laten maken is dat alles wat je bedenkt visueel kan worden weergegeven. Daarnaast kun je een animatie ook heel persoonlijk maken door de karakters in de animatie emotie te geven. Als bedrijf is het belangrijk om in je marketingstrategie de juiste combinatie te vinden tussen tekst en video. Je wilt een animatie laten maken maar je hebt intern de capaciteiten niet? Schakel dan een animatiestudio om jou te helpen?

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Cooler Media.
Animatie laten maken