Home Auto Grootste Ferrari flops

Grootste Ferrari flops

DELEN

Ferrari, een merk wat erg goed bekend staat. Toch heeft dit bedrijf ook grote flops gehad. In dit blog bespreken we deze flops.

Ferrari 208 GTB

Misschien wel een van de mooiste uit de geschiedenis van ferrari, zo zullen in ieder geval genoeg liefhebbers zich uitspreken. De lijn ging goed van start, als eerst was er de 308 GTB, een mooie Ferrari met een V8 motor met carburator en iets meer dan 250 pk. Daarna ging het overigens mis. Het koetswerk werd zwaarder door het gebruikte staal, afwerking was slecht en er werd overgegaan naar injectie waardoor er niet meer 250pk haalbaar was, maar er bleef zo’n 210pk over. Ergste aan dit model is nog wel dat er zelfs een Italiaanse versie werd gemaakt (voor de belasting dienst) met een tweeliter V8 motor met 155pk. Daar wordt ook niemand vrolijk van

Ferrari 207 Dino GT4

Een model die vanaf het begin al niet al te goed bekend stond. Echte Ferrari fans vinden namelijk dat een zo’n model niet een centrale V8-motor moet hebben en vier ipv twee zitplaatsen moet hebben. De tweeliter V8 had maar liefst 170pk, naja, daar wordt ook geen lieverhebber vrolijk van.

Ferrari Mondial 8

Een prachtige prijs zal menig van u denken, ja het is inderdaad de goedkoopste die er te krijgen valt.  Maar hij is saai, niet betrouwbaar, niet snel en zoals velen vinden; lelijk. Flop ten top.

Dit zijn naar onze mening toch de grootste flops van Ferrari.